អាហារប៉ុន្មានប្រភេទនេះ អ្នកមានជំងឺលើសឈាមគួរចៀសវាង បើមិនចង់ឱ្យអាយុខ្លី
មនុស្សជាច្រើននៅក្នុងពិភពលោក បច្ចុប្បន្នមានជំងឺលើសឈាម ដែលនេះគឺជាស្ថានភាពល្បឿនធម្មតានៃឈាមក្នុងសរសៃឈាមរបស់អ្នកបានកើនឡើងក្នុងកម្រិតមួយគួរឱ្យព្រួយបារម្ភ និង ខុសពីធម្មតា។ ជាលទ្ធផល សរសៃឈាមរបស់អ្នកចុះខ្សោយ ហើយបេះដូងរបស់អ្នកចាប់ផ្តើមបូមក្នុងអត្រាខ្ពស់ជាងធម្មតាផងដែរ។ ខាងក្រោមនេះជាអាហារ ៧ មុខ ដែលអ្នកគួរតែចៀសវាង ប្រសិនបើអ្នកមានជំងឺលើសឈាម ៖
១. អំបិល
នៅពេលនិយាយអំពីជំងឺលើសឈាម អំបិលគឺជាពិរុទ្ធជនដ៏អាក្រក់បំផុត។ ការកើនឡើងនៃបរិមាណសូដ្យូមនាំឱ្យតម្រងនោមបរាជ័យក្នុងការត្រងឈាមរបស់អ្នកឱ្យបានត្រឹមត្រូវ នៅពេលដែលតម្រងនោមមិនអាចផលិតទឹកនោមបានគ្រប់គ្រាន់ និង ក្នុងលក្ខណៈត្រឹមត្រូវ បរិមាណទឹកក្នុងឈាមកើនឡើងដែលនាំឱ្យសម្ពាធឈាមកើនឡើងជាបន្តបន្ទាប់។
២. ប្រេងចម្រាញ់
ការពិតគឺថាប្រេងចម្រាញ់ និង ម៉ាហ្គារីន ផ្ទុកទៅដោយខ្លាញ់អូមេហ្គា ៦ ហេតុដូចនេះ វាបង្កើនហានិភ័យនៃការវិវត្តទៅជាជំងឺបេះដូង ជាពិសេសប្រសិនបើអ្នកមានជំងឺទឹកនោមផ្អែម វាក៏ធ្វើឱ្យអ្នកងាយនឹងមានទាំងការកកឈាម និង ការនោមផងដែរ។
៣. Cheese
ឈីសមិនល្អសម្រាប់សុខភាពទូទៅរបស់អ្នកទេ ឈីសនៅក្នុងផ្សារទំនើបគឺសម្បូរទៅដោយអំបិល ដែលមិនល្អសម្រាប់សម្ពាធឈាមរបស់អ្នក ដូចនេះនៅពេលអ្នកទទួលទានឈីសច្រើនពេក អ្នកនឹងទទួលបានការកើនឡើងនៃកម្រិតកូឡេស្តេរ៉ូល ហើយអ្នកនឹងបង្កើនឱកាសនៃការកើតជំងឺបេះដូង។
៤. ប្រភេទជ្រក់
ជ្រក់ ជារឿយៗត្រូវបានមនុស្សបរិភោគជាអាហារបន្ទាប់បន្សំដែលផ្ទុកទៅដោយសូដ្យូម ហើយកម្រិតខ្ពស់នៃសូដ្យូមទាំងនេះធ្វើឱ្យសម្ពាធឈាមរបស់អ្នកកាន់តែធ្ងន់ធ្ងរ។
៥. កាហ្វេ
កាហ្វេ មានជាតិកាហ្វេអ៊ីនច្រើន ដែលអាចធ្វើឱ្យឡើងសម្ពាធឈាមរបស់អ្នក ក្រៅពីនេះកាហ្វេក៏អាចធ្វើឱ្យអ្នកបាត់បង់ចំណង់ផ្លូវភេទ ហើយហេតុផលមួយទៀតគឺវាកាត់បន្ថយការទទួលទានរបស់អ្នក។
៦. សាច់ក្រហម
សាច់ក្រហមផ្តល់ឱ្យរាងកាយរបស់អ្នកនូវជាតិដែកជាច្រើន ហើយជាតិដែកនេះមានទំនាក់ទំនងជាមួយសម្ពាធឈាម។ សាច់ក្រហមក៏មានជាតិសូដ្យូមច្រើននៅក្នុងវាដែរ បើធៀបនឹងសាច់ស ដែលជាមូលហេតុដែលអ្នកគួរកាត់បន្ថយការទទួលទានវាជាទូទៅ។
៧. នំដូណាត់
នំដូណាត់ គឺជាអាហារសម្រន់ដ៏ងាយស្រួលសម្រាប់មនុស្សដែលមានអាយុខុសគ្នា។ វាក៏បណ្តាលឱ្យមានការកើនឡើងកម្រិតជាតិស្ករក្នុងឈាមរបស់អ្នក ដូច្នេះវាធ្វើឱ្យសម្ពាធឈាមរបស់អ្នកកាន់តែធ្ងន់ធ្ងរ៕
ប្រភព៖ My Health Reads